This website uses cookies primarily for visitor analytics. Certain pages will ask you to fill in contact details to receive additional information. On these pages you have the option of having the site log your details for future visits. Indicating you want the site to remember your details will place a cookie on your device. To view our full cookie policy, please click here. You can also view it at any time by going to our Contact Us page.




Retail balcony for Waterloo Station

08 May 2013

Helping reduce passenger congestion while increasing income, Waterloo Station’s retail balcony is also visually striking, with curved aluminium soffit cladding under the new Mezzanine level and escalators designed and supplied by SAS International

At 220m in length the new retail balcony at London’s busiest station - Waterloo - is visually very striking, in no small part due to the materials choice, however it has also been designed to reduce congestion on the concourse for 300,000 daily passengers and improve access to and from Waterloo East. The new balcony features ten new retail outlets providing enhanced customer experience and new source of income.

SAS International has worked successfully on three separate phases of Waterloo station’s refurbishment alongside a range of designers and project teams. The refurbishment has taken place in a series of phases rather than necessitating a full closure of this important transport hub.

Working with BAM Construction for the design and build, SAS Project Management designed and installed an innovative solution for the curved aluminium soffit cladding to the underside of the new Mezzanine level.






Contact Details and Archive...

Print this page | E-mail this page



RELATED CONTENT RELATED SPONSORED ARTICLES