This website uses cookies primarily for visitor analytics. Certain pages will ask you to fill in contact details to receive additional information. On these pages you have the option of having the site log your details for future visits. Indicating you want the site to remember your details will place a cookie on your device. To view our full cookie policy, please click here. You can also view it at any time by going to our Contact Us page.

Straightening out awkward angles

21 August 2013

Partitioning manufacturer Komfort helps out with complicated furniture move at Geneity

When Geneity occupied its new two-storey offices in Hammersmith, it knew the space had gone through a category A fit-out. Nonetheless, the company wanted something different - something modern that featured clearly demarcated working and common breakout areas. However, there was a problem; the building consists of awkward angles.

Barr Gazetas architect Julie Heron saw this as a challenge she was determined to overcome. "It was felt the fit-out should read as a separate entity, sitting beside and weaving around the columns rather than amalgamating one into the other. This movement also afforded way of dealing with the awkward angle inherent in the building's floor plan."

The result was private office spaces with uniquely shaped walls, but there was still the challenge of how to make the design vision a reality. Enter Apex Contractors, based in Bexley, Kent, and sub-contractors, Macai. They in turn decided to use partitioning manufacturer Komfort to produce sections of shaped glass that would slot in next to wooden panels in each of the offices. This created, in the architect's words, 'monolithic elements', which are said to work well within the whole interior environment.

The sub-contractor chose Komfort's Polar range, opting for single glazing with black aluminium channels. To complement this, full height glass doors, also from the Polar range were installed in each office. While this glass and wood effect runs throughout the working office space, Geneity wanted to create a different ambience for its areas, introducing more colour and funkier furniture.

"All the technical drawings had been completed from a set perspective from the floor, so when it came to installation we had to factor this in as it was much more complicated than our usual installations," said Bill Price, project manager from Apex Contractors. "This meant we had to engage carpenters to ensure we could work to the designs created by the architect. With so many different tradesmen on site at one time, we took the decision to give each carpenter their own section.

"This solution resulted in our sub-contractors working in a much more focused way rather than trying to deal with the installation as a whole."

Franz Lorenschitz at Komfort said: "The complexities of this installation presented us with an opportunity to showcase our ability to come up with solutions that meet very specific demands of our customers and end users. By working together in the way implemented by Apex the project was completed on time and in budget."


Contact Details and Archive...

Print this page | E-mail this page

MOST VIEWED...


Article image Winners of PFM Awards 2017

This week saw another glittering PFM Awards presentation ceremony that again succeeded in celebrating all that is best within the vibrant FM industry.Full Story...

Article image Growth for Engie and Bellrock in latest industry consolidation moves

Two new developments emphasise how the FM sector is continuing to experience change in a number of areas.Full Story...

International experience aids Blue Fin Building management

Why the Law Says You Need a Nappy Bin Disposal Service

Launch of Q3, a new FM service provider that’s changing perceptions of Quality

http://www.fsifm.comhttps://ezitracker-information.kickoffpages.com/https://www.wcrsltd.co.uk/customers.phphttp://exhibition.edie.net/?utm_source=pfm&utm_medium=website_banner_120x240https://bar.co.uk/home/our-services/services-to-business-movers/