This website uses cookies primarily for visitor analytics. Certain pages will ask you to fill in contact details to receive additional information. On these pages you have the option of having the site log your details for future visits. Indicating you want the site to remember your details will place a cookie on your device. To view our full cookie policy, please click here. You can also view it at any time by going to our Contact Us page.

PTSG provides total access solution at Verde SW1

27 September 2017

Verde SW1 is a state-of-the-art, office-led redevelopment in the heart of the Victoria submarket in London’s West End, within 150 meters of a new entrance to Victoria Station.

The building includes a dramatic triple-height reception, and six rooftop gardens create a “park in the sky” with stunning views across London.

The property is owned by Tishman Speyer and was designed by internationally-renowned architects Aukette Swanke.

PTSG’s Access Division, Integral Cradles Ltd, was contracted to provide a total access solution to both the inside and outside roofs, to ensure the building can be fully accessed and maintained.

For the outside of the building, Integral Cradles provided four new BMUs that included features such as folding jibs for reduced parking height, luffing counterweight sections to avoid clashes with the building structure and auxiliary hosts for glass replacement.

The team also provided eight new safety lines with a combined length of 377m, which also incorporated abseil points from its posts.

On the inside of the building, to provide access to the internal atrium glazing, the team provided seven new internal monorails, complete with a modular cradle that was specifically designed and built to fit in the goods lift so it could be stored away from the atrium reception.

The client had requested an access system that mirrored the one in place at New York’s The High Line- an elevated linear park created on a section of the disused New York Central Railroad spur.

This meant incorporating a ‘weathered track’ design that utilised rusty looking steel and organic, recessed tracks to reduce the visual impact of the system on the building.

To ensure the structural integrity of the track is maintained, it was designed without welded connections, and increased thickness to the flanges and web.

This meant a layer of superficial steel was installed to protect the track from future corrosion.

The fixings were painted with a rust colour to complete the aesthetic look of the system.

The contract for this project was negotiated directly with Tishman Speyer, and the team’s history of collaborating with the same team on projects such as St Mary’s Axe and Heron Tower was key to the being awarded the works.

The final outcome was a system designed and delivered to the delight and satisfaction of the client.


Contact Details and Archive...

Print this page | E-mail this page

MOST VIEWED...


Article image PFM Awards 2017 finalists announced

Successful entries selected for inclusion in the list of finalists for the PFM Awards 2017 have been announced.Full Story...

Article image PFM Awards 2017 categories announced

Categories for the PFM Awards 2017 have been finalised, with two new awards added this year.Full Story...

PFM Awards 2017 will take place in three weeks

Outsourced services blamed for prison issues

Launch of Young Leader Award 2017 announced

http://www.fsi.co.ukhttps://www.icscoolenergy.com/energy-efficient-boiler-hire